+32 475/49.18.52 frankgruwez@hotmail.com

Jongerenvakantie in Frankrijk

Na het eindexamen vertrekken veel jongeren met hun examenklas naar een zonnige bestemming om daar te feesten dat ze geslaagd zijn. Frankrijk is een ideaal land voor hen om dat te doen.

Argelès sur Mer is een populaire vakantiebestemming voor de jeugd. Op het prachtige strand kan men de hele dag luieren in de zon, maar er zijn ook diverse watersporten te beoefenen. Zo kan men er windsurfen, raften of kitesurfen. De echte avonturiers kunnen er zelfs raften. Argelès biedt bovendien een breed scala aan café’s en discotheken waar de jongeren het Franse nachtleven kunnen leren kennen. In en rond de stad zijn verschillende campings, maar ook betaalbare hotels en appartementen voor groepen jongeren. Ook is het in Frankrijk erg populair om een grote villa met zwembad te huren voor alle jongeren.

Genieten van zon en zee

De meer sportieve vakantiegangers zullen misschien liever naar Mimizan of Moliets afreizen. Deze plaatsjes staan bekend om de vele surfers. De plaatsen liggen aan de Atlantische Oceaan, met de mooiste en hoogste golven van Europa. ‘s Avonds kan men er heerlijk eten in één van de vele eettentjes of restaurants. In Mimizan bevindt zich ook een groot meer en een bos, dus men hoeft zich er niet te vervelen. Het is door de groene omgeving ook een aantrekkelijk gebied om te kamperen.

Voor een actieve vakantie in Frankrijk zijn de Franse Pyreneeën natuurlijk ook een uitstekende keuze om te gaan kamperen. Men kan daar diverse sporten uitoefenen, zoals mountainbiken, canyoning, abseilen, boogschieten en raften. Na afloop is het mogelijk om te zwemmen in één van de vele meren in de regio, zoals het azuurblauwe meer van Tautavel.

De meer leergierige jongeren kunnen op diverse plaatsen in Frankrijk een talencursus volgen om de Franse taal wat beter onder de knie te krijgen. ‘s Morgens kan men naar de school gaan samen met andere studenten uit landen over de hele wereld. ‘s Middags worden er vaak activiteiten georganiseerd om de cultuur beter te leren kennen. Bijvoorbeeld een rondleiding door de stad, een dansworkshop of een kookatelier.